Marcel Windt

Marcel Windt Geverifieerd

Marcel Windt werd in 1965 in Duitsland geboren. Hij is advocaat-partner bij Windt Le Grand Leeuwenburgh Advocaten. Hier richt hij zich op insolventie, herstructurering en ondernemingsrecht.

Opleiding en carrière

Marcel Windt is in 1990 afgestudeerd als jurist aan de Universiteit van Leiden. Na zijn studie en militaire dienst is Windt in dienst getreden bij advocatenkantoor Houthoff op het gebied van het ondernemingsrecht, waarbij de focus ligt op corporate recovery en het insolventierecht. Houthoff fuseerde in 1999 met advocatenkantoor Buruma Maris, hiermee ontstond Houthoff Buruma. Windt werd in 2000 bij dit kantoor benoemd tot partner. Hij was er specialist op het gebied van insolventierecht en corporate recovery. 

Marlies Dekkers en HSL

Marcel Windt is regelmatig curator en bewindvoerder bij faillissementen en surseances van betaling, zoals Enron, KPNQwest, OW Bunker en Marlies Dekkers.

Marlies Dekkers is het in Rotterdam gevestigde wereldberoemde lingeriemerk dat in het najaar van 2013 een doorstart maakte na een korte periode van stille bewindvoering, een van de meer bekende gevallen waarin vooruitlopend op wettelijke verankering ervaring is opgedaan met de zogenaamde ‘pre pack’. Windt gaf samen met Christiaan Groenewoud  van het kantoor Bok Royers Gasseling als beoogd curator vorm aan die vernieuwende wijze van herstructurering.

Windt adviseert zijn cliënten tevens bij vraagstukken omtrent aansprakelijkheid, dreigend faillissement, uitwinning van zekerheden en het vormgeven en implementeren van een financiële herstructurering, zoals in het geval van Parmalat, Nedcar, BenQ, Donner, Nedstaal en de HSL Zuid.

De afgelopen jaren heeft Windt de Nederlandse Spoorwegen bijgestaan in het vinden van een aanvaardbare oplossing voor de gekwelde HSL Zuid, de exploitatie door haar joint venture dochter HSA Beheer NV van de treinverbinding over het hoge snelheidsnet tussen Amsterdam en Brussel.

Windt Le Grand Leeuwenburgh

Marcel Windt is in april 2016 samen met Richard le Grand en Ruben Leeuwenburgh een advocatenkantoor begonnen genaamd Windt Le Grand Leeuwenburgh Advocaten. Het Rotterdamse kantoor is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht waarbij het zich richt op een brede markt van onder andere multinationals en het Nederlands midden- en groot bedrijf.

Nevenfuncties

Marcel Windt is zowel in als buiten zijn kantoor ook bestuurlijk actief.  Zo hield hij zich bezig met recruitment, met het leiden van de Financial Markets Group en zit hij in de Raad van Advies van Houthoff  Buruma. Hij is daarnaast lid geweest van de raad van toezicht  van een streekziekenhuis, betrokken geweest bij het Rotterdam Filmfestival als lid van de Raad van Advies van Tiger Business Lounge. Verder is Windt actief geweest als bestuurslid van Insolad (de Vereniging Insolventierecht Advocaten) en als voorzitter van de Turnaround Management Association. Verder is Windt onder meer lid van INSOL Europe en de Nederlandse Vereniging van Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht.

Momenteel is Windt actief als lid van het bestuur van een klein liefdadigheidsfonds, Stichting Vrienden van de Park. Deze stichting ondersteunt de Nieuwe Park Rozenburg School door onder andere uit vrijwillige ouderbijdragen en sponsoring vakleerkrachten voor muziekonderwijs en handvaardigheid te financieren. Daarnaast is Windt bestuurslid van de Kasteeltuin. Dit is een ouderinitiatief naar aanleiding van het omvallen van de zogenaamde Hefgroep waar de oudste crèche van Rotterdam, de in Spangen gevestigde “Beatrix”, in werd meegesleurd. De ouders zijn met zijn ondersteuning zelf een crèche begonnen zonder winstoogmerk onder de naam Kasteeltuin, die goed draait.

Aanbevelingen

Marcel Windt wordt door Chambers Europe, de Legal 500 en Who’s Who Legal aanbevolen als advocaat op het gebied van insolventierecht en herstructurering. Hij wordt aangemerkt als een praktische advocaat en wordt door de Legal 500 onder andere aangeprezen om zijn klantvriendelijkheid en grote technische kennis.

Gezien zijn ruime ervaring en aanbeveling ,vanwege zijn technische kennis, van onder andere de Legal 500 nemen wij Windt op als Leading Professional op het gebied van insolventierecht en corporate recovery.

* Deze Leading Porfessional is aan de redactie aanbevolen door Carel van Lynden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *