Martine Rooth

Martine RoothGeverifieerd

Martine Rooth werd op 23 maart 1988 geboren in Naarden. Ze is oprichter van eHealth88 en Program Director van Physitrack Nederland.

Opleiding

In 2006 behaalde Martine Rooth haar atheneum diploma aan het Comenius College te Hilversum. Toen ze 18 was vertrok Rooth naar Utrecht om hier te gaan studeren. Rooth twijfelde tussen een commerciële studie of fysiotherapie. Een meer commerciële studie sloot aan bij haar interesse in innovatie en online zaken. Een studie fysiotherapie sloot daarentegen goed aan bij haar interesse in het menselijk lichaam. Mede omdat Rooth in die tijd veel sportte koos ze uiteindelijk fysiotherapie.

Carrière

Na het afronden van haar studie ging Martine Rooth aan de slag als waarnemend fysiotherapeute. Deze functie heeft ze vervuld bij Aktiefysio in Hilversum, P.R. Knip Fysiotherapie te Blaricum en bij Fysiotherapie Sleeuwijk te Sleeuwijk. Rooth besloot in 2012 het roer om te gooien en ging bij haar partner, die toen een online marketing bedrijf had, in de leer. Dit begon als een hobby maar in 2013 besloot ze haar baan als fysiotherapeute bij de Aalsmeerse en Amstelveense praktijk voor fysiotherapie  op te zeggen. Vanaf dat moment ging ze fulltime aan de slag met Fysyiovoorjou.nl en Onlinevoorjou.nl.

Bedrijven

Fysiovoorjou.nl is een online fysiotherapie praktijk. Hier wordt zorg op afstand geleverd en kan een cliënt de fysiotherapeut in een online spreekkamer ontmoeten. Toen Martine Rooth begon met Fysiovoorjou.nl was online fysiotherapie ‘not done’. Er werd door de gevestigde orde geroepen dat het vak alleen met de handen uitgevoerd kan worden. Deze visie stond haaks tegenover de focus op de zelfredzaamheid van de patiënt die jonge fysiotherapeuten aangeleerd wordt. Alhoewel ze vanuit de gevestigde orde zelfs het verwijt kreeg dat online fysiotherapie het vak verpest  geeft Rooth aan dat zij met Fysiovoorjou.nl juist mensen aantrekt die niet snel een normale praktijk binnen zullen lopen. Hieronder vallen onder andere mensen met zeer acute klachten of mensen die in het buitenland wonen. Inmiddels dringt het besef dat innovatie een vereiste is ook bij de gevestigde orde door. Er ontstaan dan ook steeds meer gemengde vormen waarin fysieke behandelingen gecombineerd worden met het digitaal monitoren van een patiënt middels Physitrack. Hierdoor wordt het revalidatieproces voor zowel de therapeut als de patiënt veel inzichtelijker en zo ook efficiënter.

Onlinevoorjou.nl is een marketing en development bedrijf dat zich richt op eHealth innovaties en marketing voor praktijken en instellingen in de zorg. Onlinevoorjou.nl verzorgt onder andere nieuwe websites, professionele teksten, graphic design en social media strategieën.

In 2015 richtte Rooth eHealth88 op, dit is het bedrijf waar al haar activiteiten (Physitrack, Onlinevoorjou.nl, Fysiovoorjou.nl) onder vallen.

Onderscheidingen

In 2014 won Martine Rooth de LOEY (leading online entrepreneur of the year) Starters Award in de categorie eHealth. In dit jaar werd Rooth tevens genoemd in de VIVA400, dit is een lijst van 400 inspirerende vrouwen die in het afgelopen jaar van zich hebben laten horen. Deze lijst wordt jaarlijks opgesteld door VIVA. Daarnaast was Rooth in 2014 een van de vijf genomineerden voor de KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor fysiotherapie) Ondernemers Award 2014.

Gezien de succesvolle opzet van haar innovatieve ondernemening op het gebied van online gezondheidszorg kan Rooth met recht bestempeld worden als een Leading Professional op het gebied van eHealth.

* Deze Leading Professional is door de redactie geselecteerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *