René Frijters

René Frijters

René Frijters werd in 1960 geboren. Hij is oprichter en directeur van Knab bank.

Opleiding

Frijters volgde een opleiding aan de Hoge Economische School (HES) in Amsterdam. Hier studeerde hij in 1981 af in de Bedrijfsinformatica. Na zijn studie werd Frijters reserveofficier bij je Koninklijke Marine. Na drie jaar verliet hij de Koninklijke Marine en ging hij bij verschillende organisaties aan de slag als ICT-consultant. Hij vervulde in deze tijd diverse functies en werkte zowel in de bancaire wereld als daar buiten.

Carrière

Na 12 jaar ICT-consultant geweest te zijn besloot Frijters onder andere samen met AEGON VEB Bottom-Line op te richten, dit is een beursorderlijn van de Vereniging van effectenbezitters. Frijters werd  benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van het bedrijf. VEB Bottom-line was de voorloper van vermogensbank Alex die René Frijters in 1999 samen met Peter Verhaar heeft opgericht. Het idee achter Alex was om Nederlandse particuliere beleggers dezelfde mogelijkheden te geven als professionele beleggers. Alex was de eerste bank waar iedereen via internet kon beleggen tegen een schappelijke prijs. In 2003 kwam het bedrijf in handen van Rabobank. Frijters bleef aan als directeur en nam in 2007 de gouden stier voor beste beleggingsinstelling in ontvangst. Frijters nam afscheid van het bedrijf toen Alex werd overgenomen door Binckbank. Alhoewel Frijters niet meer betrokken is bij de bank lijkt zijn filosofie wel te zijn blijven hangen; Alex won in 2010 en 2011 de publieksprijs voor beste vermogensbeheerder en in 2011 tevens de juryprijs voor beste internetbroker.

Na zijn afscheid van Alex heeft René Frijters als vrijwilliger gewerkt voor de Tjommie Foundation. Hier had hij de leiding over een project dat een amphi theater heeft gerealiseerd in het township Elenadsdoorn in Zuid-Afrika. Daarnaast heeft hij voor een lokale organisatie (NDLOVU), die samenwerkt met de Tjommie Foundation, een strategisch plan ontwikkeld en een veranderingstraject voor reorganisatie geïnitieerd. Frijters is tevens ambassadeur van de Tjommie Foundation.

In 2010 heeft Frijters, in samenwerking met bankbedrijf AEGON Bank N.V, Knab bank opgericht. Knab bank is een bank die volledig online opereert en heeft dan ook geen fillialen. Knab noemt zichzelf de meest klantgerichte bank van Nederland en legt veel nadruk op transparantie en gemak. De bank is op 20 september 2012 gelanceerd. Frijters is Chief Executive Officer (CEO) van Knab bank. Een groot deel van de klanten van Knab bank bestaat uit ZZP’ers.  ­Knab zakelijk is in 2014 door onderzoeks- en benchmarkinstituut MoneyView beoordeeld als meest voordelige zakelijke bank en behaalt 5 sterren op prijs.

Nevenfuncties

Naast zijn werk als CEO voor Knab Bank is Frijters Adviseur Online Seminar BV  en Lid van de Raad van Advies Index People BV.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *