Toon Naber

Toon Naber

Toon Naber is eigenaar van Grand Hotel Karel V in Utrecht en voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), waar hij momenteel  bezig is aan zijn tweede termijn. Naber werd in 1958 geboren.

Opleiding

Van 1972 tot 1976 ging Naber naar het Eykhagencollege in Landgraaf, de laatste twee jaar van zijn middelbare schoolcarrière ging hij echter naar het Dr. Mollercollege in Waalwijk. Na het behalen van zijn middelbare schooldiploma vertrok Naber naar Maastricht waar hij naar de Hoge Hotelschool ging.

Carrière

Na zijn studie ging Toon Naber aan de slag als assistant front-office manager bij Novotel Amsterdam. Deze functie bekleedde hij echter slechts twee jaar voordat hij General Manager werd bij Novotel in Venlo. In de jaren die daar op volgden was Naber General Manager bij Accor hospitality. Accor hospitality is de tak van het bedrijf Accor waar veel hotelketens onder vallen, van budget ketens tot en met luxe ketens. Een greep uit de ketens die onder Accor vallen zijn: Formule1, Ibis (budget), Novotel, Mercure en Sofitel hotels en resorts. Als General Manager was Naber onder andere verantwoordelijk voor de opening van Novotel Venlo, de ontwikkeling en opening van Novotel Maastricht en de reorganisatie van Mercure in Utrecht/Nieuwegein. In 1998 verliet Naber Accor na bijna 16 jaar General Manager geweest te zijn voor het bedrijf.

Toon Naber is sinds 1998 betrokken bij de ontwikkeling van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Vanaf 1999 was hij General Manager van dit hotel tot hij in 2002 statutair directeur/algemeen directeur en mede-eigenaar van het hotel werd. Deze functies vervult hij momenteel nog steeds. Grand Hotel Karel V is een uniek 5-sterrenhotel in het historische centrum van Utrecht. Hier ontmoeten middeleeuwse charme en moderne luxe elkaar. Het fraaie gebouwencomplex met schitterende binnentuinen stamt uit de 14e eeuw en is in 1999 heropend na een indrukwekkende renovatie. Waar ooit de ridders van de Duitse Orde zetelden, met Karel V en zijn zus Maria van Hongarije als belangrijke gasten, herbergen dezelfde muren nu luxe hotelkamers, een welness-centrum, verschillende restaurants en nog veel meer.

Toon Naber is tevens vicevoorzitter geweest van de afdeling Utrecht van Koninklijke Horeca Nederland. In 2010 werd Naber verkozen tot voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, waar hij unaniem werd voorgedragen en vervolgens gekozen. Momenteel is Naber bezig aan zijn tweede termijn nadat hij is herkozen als voorzitter. Als voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland heeft Naber zich sterk gemaakt voor een nieuwe koers binnen de vereniging. Een belangrijk onderdeel hiervan is de verandering van een verenigingsstructuur enkel op basis van regio naar een structuur op basis van regio en bedrijfstype. In dit kader is de sectorenindeling opgeheven en vervangen door een inrichten op basis van vier domeinen. De vier domeinen zijn: eten, drinken, overnachten en vrije tijd. Elk van deze domeinen wordt vertegenwoordigd door een domeintopadviseur.

Nevenfuncties

Naast deze functies is Toon Naber tevens lid van Worldhotels. Worldhotels is een exclusieve groep met onafhankelijke hotels, die de lokale cultuur weerspiegelen en authentiek zijn. Worldhotels zorgt ervoor dat deze hotels samen de macht hebben van een grote keten, maar ook dat alle hotels authentiek blijven.

Meest Markante Horecaondernemer

Toon Naber werd in 2008 benoemd tot de Meest Markante Horecaondernemer van Midden Nederland. De jury roemde het vakmanschap van Naber. Ook noemt de jury het een unieke prestatie dat Naber van een bouwvallig monument een 5-sterrenbedrijf heeft weten te maken.

* Deze Leading Professional is door de redactie geselecteerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *