Ria Joosten

Ria JoostenGeverifieerdRia Joosten werd in 1959 geboren in Deurne. Ze is eigenaar van Ria Joosten Catering en Evenementen.

Opleiding

Ria Joosten heeft facilitaire dienstverlening gestudeerd in Rotterdam. Vervolgens heeft ze Facility Management, een Post-HBO studie, gedaan aan IFMEC (International Facility Management Expert Centre) te Roden. In 2009 heeft Joosten tevens een New Business Development programma gevolgd aan de TU (Technische Universiteit) te Eindhoven.

Carrière

In 1982 ging Ria Joosten aan het werk als hoofd voeding in zorgboogcentrum de Nieuwe Erve te Liessel. De jaren daarop bekleedde Joosten diverse functies in de zorgwereld. Ze was onder andere hoofd hoteldienst en hoofd facilitaire dienst bij Stichting Willibrord te Deurne en Ouderenzorg te Weert. In 1979 richtte Ria Joosten onder haar eigen naam een cateringbedrijf op. Ze begon als kleine zelfstandige ondernemer met het verzorgen van catering voor bruiloften en partijen. De keuze voor een bedrijf op dit gebied is niet verwonderlijk gezien de passie die ze van jongs af aan heeft voor het naar de zin maken en verassen van mensen. Naast haar cateringbedrijf had ze een vaste aanstelling als facilitair manager in de zorgsector. Aanvankelijk had Joosten nooit durven dromen dat ze wegens het succes van haar bedrijf haar baan op kon zeggen. Toch was dit de werkelijkheid en daarom besloot ze in 2001 haar vaste baan op te zeggen zodat ze zich volledig kon focussen op haar eigen bedrijf. Inmiddels heeft het bedrijf 140 medewerkers en is het een van de grootste verzorgers van catering en evenementen in Zuidoost Nederland. Ria Joosten Catering en Evenementen verzorgt niet alleen catering en evenementenorganisatie, maar heeft tevens een drietal locaties in Neer waar gelegenheid is voor vergaderingen, feesten en overnachtingen.

Nevenfuncties

Naast directeur van haar catering bedrijf is Ria Joosten ook bestuurslid van de Studiegroep Verbindend Leiderschap. De Stichting Studiekring Verbindend Leiderschap is in 2010 opgericht en is een initiatief van enkele bestuurders binnen het Openbaar Bestuur in Limburg. De studiekring beoogt bij te dragen aan de ontwikkeling van verbindend leiderschap en daarmee aan de kwaliteit van besturen in de regio Limburg. Jaarlijks organiseert de stichting enkele themabijeenkomsten. Verder was Ria Joosten bestuurslid  van ONCE (Officieel Netwerk Catering Events) en was ze president van Zonta Ruremonde. Zonta is een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen met een zelfstandige of leidinggevende positie in beroep, bedrijf of organisatie. Nadat Joosten niet meer actief was als president van Zonta bleef ze lid van de club.

Economische onafhankelijkheid van de vrouw

Ria Joosten vindt de economische onafhankelijkheid van een vrouw belangrijk en zet zich hier voor in. Ze is onder andere gastspreker tijdens het evenement ‘kracht on tour’, waar ze haar bezorgdheid uitspreekt over het gebrek aan besef dat vrouwen in alle omstandigheden zelf verantwoordelijkheid dienen te nemen voor hun eigen bestaan. Ze probeert de bewustwording van vrouwen op dit gebied te vergroten. Daarnaast geeft ze vrouwen de kans om zich binnen haar organisatie te ontwikkelen en hun talenten zo goed mogelijk te benutten.

Onderscheidingen

In 2012 werd Ria Joosten uitgeroepen tot Meest Markante Horeca Ondernemer van Limburg in de categorie catering en evenement. Het jaar daarop stond ze samen met dertien andere regionale winnaars in de landelijke finale van de wedstrijd. Joosten werd uit de veertien regionale winnaars gekozen als Meest Markante Horeca Ondernemer van Nederland. Deze prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren. Joosten werd uitgeroepen tot winnaar omdat zij een onderneming leidt die omringt is door een wolk van smaak en innovatie. Daarnaast weet Joosten enorm veel vertrouwen bij haar gasten te scheppen die daardoor minder stres aan hun hoofd hebben. Ook wordt Joosten geroemd om haar personeelsbeleid. In 2014 werd Joosten uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar 2014. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door champagnehuis Veuve Clicquot en dient ter stimulatie van vrouwelijk ondernemerschap en vrouwelijk management.

Gezien de succesvolle oprichting en uitbereiding van haar bedrijf kan Ria Joosten met recht bestempeld worden als Leading Professional.

* Deze Leading Professional is door de redactie geselecteerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *