Pascal Verheugd

Pascal Verheugd

GeverifieerdPascal Verheugd is HR-directeur bij culinaire dienstverlener Hutten. Verheugd werd in 1974 geboren te Utrecht.

Opleiding

Na het behalen van zijn middelbare school diploma ging Pascal Verheugd in 1996 naar de Christelijke Hogeschool Windesheim waar hij de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (Calo) heeft gevolgd.

Na het afronden van deze studie volgde hij tevens de opleiding personeel & arbeid (tegenwoordig Human Resource Management) aan de Hogeschool Utrecht. Hier behaalde hij in 2003 zijn bachelordiploma. Enkele jaren later heeft hij bij Schouten & Nelissen een Post HBO opleiding op het gebied van psychologie gedaan. Naast zijn baan heeft Verheugd in 2011 tevens een 1-jarige leergang bedrijfskunde gevolgd aan de Rotterdamse Europoort business school. In 2014 is hij begonnen met het volgen van MBA modules aan de Nyenrode Business Universiteit.

Carrière

In 1998 begon Verheugd als consultant bij Adecco. Adecco is een van de grootste uitzendondernemingen en Human Resources leveranciers ter wereld. In 2000 maakt Verheugd de overstap naar Info Support, waar hij werkzaam was als campus recruiter. Vervolgens werd hij corporate learning consultant, was hij verantwoordelijk voor innovative sales en werd hij benoemd tot Human Resources business partner. Info Support is een bedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van softwareontwikkeling. In alle jaren dat Verheugd in dienst was, werd Info Support benoemd tot Top ICT Werkgever in Nederland. Na 6 jaar bij Info Support gewerkt te hebben, kreeg Verheugd het gevoel dat hij hier het glazen plafond bereikt had. In goed overleg met zijn leidinggevende besloot hij daarom eind 2007 over te stappen naar multinational Royal Imtech. Hier was hij vier jaar lang Human Resources Manager. Dat hield in dat hij eindverantwoordelijk was voor onder andere traffic, infrastructure en business partners. Royal Imtech levert technische diensten op het gebied van elektronische oplossingen, ICT en mechanische oplossingen.

In 2011 besloot Verheugd de software en ICT achter zich te laten en een andere weg in te slaan. Hij ging aan de slag als HR-directeur bij Hutten. Hutten is een culinaire dienstverlener die catering & maaltijdservice, evenementen, particuliere feesten en gastvrijheidsdiensten verzorgt. Deze overstap lijkt weinig voor de hand liggend. De overstap is voortgekomen uit een spontane ontmoeting tussen Verheugd en de directeur van Hutten. Verheugd was enorm geraakt door de passie en de visie die deze man uitstraalde. Sinds het aantreden van Verheugd als HR-directeur staat HRM centraal bij Hutten, dat zich onder andere onderscheid op het gebied van gastvrijheid. Verheugd is onder andere verantwoordelijk voor de professionalisering van HRM binnen de organisatie. Voor het bedrijf staan geluk en maatschappelijke relevantie voorop en is geld verdienen slechts een resultaat, geen uitgangspunt.

Nevenfuncties

Verheugd komt uit een echte sportfamilie en is zelf 1e-graads docent aan de academie voor lichamelijke opvoeding. Momenteel geeft hij naast zijn functie als HR-directeur nog twee avonden per week les in de sportschool. Daarnaast is Verheugd ambassadeur voor Brabants Besten op het gebied van talentontplooiing. Brabants Besten zijn ondernemers uit Noord-Brabant die het goede voorbeeld geven op het terrein van sociale innovatie en/of inclusief werkgeverschap. In deze functie treedt Verheugd op als spreker bij bedrijven, schrijft hij blogs en houdt hij samen met andere ambassadeurs openhuis voor ondernemers. Het doel is om ondernemers onder andere op het gebied van sociale innovatie, leiderschap en werkgeluk te inspireren.

Onderscheidingen

In 2014 heeft Pascal Verheugd de HRTop100 Award gewonnen. De HRTop100 Award wordt jaarlijks aan de beste HR-directeur uitgereikt. In 2013 werd Hutten uitgeroepen tot een van de ‘Best Managed Company’ van Nederland. De award is een initiatief van Deloitte waarvan een landelijke jury bepaalt welke ondernemingen een jaar lang de titel ‘Best Managed Company’ van Nederland mogen voeren. In 2014 eindigde Hutten  op de zevende plaats bij de jaarlijkse Beste Werkgevers Awards. Hiermee was Hutten het tweede horeca bedrijf op de lijst, na Landal Greenparks. De lijst met de beste werkgevers van Nederland wordt jaarlijks opgesteld aan de hand van een werkgeversonderzoek gedaan door Effectory en Intermediar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *