Sofie Rockland

sofie rocklandSofie Rockland werd op 17 juni 1977 geboren te Breda. Ze is de oprichtster en eigenaresse van het goedlopende erotische lifestyle merk 210th.

Opleiding

Sofie Rockland behaalde in 1995 haar havodiploma aan het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda. Hierna vertrok Rockland naar Amsterdam om te gaan studeren. Vertrekken was geen moeilijke keuze; ze was ambitieus en kende een hele zelfstandige opvoeding met haar hardwerkende moeder als het voorbeeld van een zelfstandige vrouw. In Amsterdam ging Rockland studeren aan Meester Koetsier, het Instituut voor Fashion, Management en Design dat momenteel bekend is onder de naam AMFI (Amsterdam Fashion Institute). Mr. Koetsier stond erom bekend gekwalificeerde professionals voor de Nederlandse textiel- en mode-industrie te waarborgen. In 2000 behaalde Rockland hier haar Geverifieerdbachelor diploma.

Begin carrière

Nog in hetzelfde jaar dat Sofie Rockland afstudeert aan Mr. Koetsier, gaat ze werken als buyer bij Secon Group bv. Na hier vier jaar gewerkt te hebben, maakt Rockland in 2004 de overstap naar Stylefair International BV. waar ze aan de slag gaat als buying manager. Haar professie was inkoop en productie, maar met haar functie kwam ze ook in aanmerking met andere trajecten binnen het bedrijf zoals de verkoop, marketing en distributie. Daarnaast reisde ze voor haar werk de hele wereld over. Allemaal facetten die Rockland later enorm helpen bij het opzetten van haar eigen bedrijf. Na een kleine zes jaar bij Stylefair te hebben gewerkt, besluit ze in 2010 het roer om te gooien. In deze periode loopt ook haar relatie stuk wat voor een groot deel komt door een gebrek aan intimiteit. Rockland gaat echter niet bij de pakken neerzitten, maar zet de tegenslag om in inspiratie. De tijd voor Rockland’s gekoesterde ambitie om een eigen bedrijf op te zetten is gekomen. Via een eigen merk in luxe erotische producten hoopt ze haar klanten meer intimiteit te kunnen bieden; 210th is geboren.

210th

In augustus 2010 zet Sofie Rockland haar bedrijf op. Met 210th verkoopt ze erotische boxen, bodycare producten en verleidelijke portretten. Op het moment van schrijven is 210th op 200 verkooppunten wereldwijd te verkrijgen, maar het opzetten van het merk verliep niet zonder obstakels. Rockland startte midden in de financiële crisis en de producten die ze aanbood waren niche producten waar daarnaast ook nog een taboe op heerste. Financiering van haar merk blijkt hierdoor moeilijk. Geen makkelijke markt om in te beginnen, maar Rockland gelooft in haar product en houdt vast aan de filosofie van 210th ‘’closer together’’. Op deze manier weet ze haar merk met een consistente uitstraling in de markt te zetten.

In 2014 ziet Rockland 210th daadwerkelijk groot worden; de doorverkopen zijn goed en de naamsbekendheid groeit. Retailers kwamen naar 210th toe en tegelijkertijd nam de vraag fors toe. Dit komt onder andere doordat het product steeds meer wordt geaccepteerd; de taboe neemt af. In 2014 ontstaan de eerste samenwerkingen met verschillende hotels in zowel Nederland als daarbuiten. Niet alleen doordat hotels de erotische boxen van 210th gaan aanbieden, maar ook via de lancering van een eerste 210th suite in het Chelsea hotel in Londen. Rockland’s prestaties blijven niet ongezien en in 2014 wint ze de Viva400 business award. Rockland blijft echter ook voor de toekomst ambitieus. Zo zou ze graag meer 210th suites zien, nieuwe producten blijven aanbieden en meer retailers uit de mainstream markt binnenhalen. Op deze manier dient 210th een solide bedrijf te blijven met gezonde groei, maar zónder al te veel personeel.

Gezien de behaalde successen met het taboedoorbrekende merk 210th kan Sofie Rockland met recht bestempeld worden als een Leading Professional.

* Deze Leading Professional is door de redactie geselecteerd

2 gedachtes aan “Sofie Rockland

  1. Saddy de Koning

    Ik ben in de gelukkige gelegenheid geweest Sofie te leren kennen. Sofie is een hard werkende dame met durf maar vooral met een “out of the box” mentaliteit. Ik ben er van overtuigd dat Sofie met haar inzet, fantasie, wilskracht en sterke persoonlijkheid haar bedrijf 210th steeds sterker in de markt zal zetten.
    Daarom wens ik haar heel veel goeds toe.
    Met vriendelijke groet van Saddy de Koning

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *