Jantine Hak

Jantine Hak

GeverifieerdJantine Hak (1973) is Managing Partner van Kruger, een Rotterdams kantoor gespecialiseerd in corporate restructuring, rendementsverbetering en corporate finance. Hak is erkend register accountant (RA).

Carrière

Jantine Hak groeide op onder de rook van Rotterdam. Haar vader had een klein accountantskantoor en haar moeder was docente. De liefde voor cijfers en dienstverlening uitte zich al snel; Hak werkte tijdens haar schooltijd regelmatig bij haar vader op kantoor en besloot na het VWO om bedrijfseconomie te studeren aan de Erasmus Universiteit.
Met een doctorandustitel op zak was Hak nog niet uitgeleerd en solliciteerde zij bij Arthur Andersen, waar zij naast haar werk een 3-jarige opleiding tot register accountant volgde én afrondde. Hak wilde hierna een meer adviserende rol vervullen jegens haar klanten en besloot over te stappen naar ABN Amro, om hier als senior auditor te werken. Kort daarna kwam Kruger op haar pad; hier bleek Hak op haar plaats.

Kruger

Jantine Hak begon in 2000 als consultant bij het toen nog kleine advieskantoor, dat destijds nog Kruger en Partners heette. Haar achtergrond in de accountancy kwam hierbij goed van pas; zonder een goed overzicht van de cijfers kan niet goed geadviseerd worden. Kruger ontpopte zich gedurende de daarop volgende jaren ondertussen tot marktleider binnen corporate restructuring in Nederland en werd (en wordt) door vrijwel alle banken aangeraden aan ondernemingen in zwaar weer. Vrijwel meteen na Hak’s promotie tot partner braken met het uitbreken van de financiële crisis van 2008 voor Kruger en Hak drukke jaren aan.

Diversificatie

Jantine Hak en haar mede-partners zagen in dat ook deze crisis weer voorbij zou gaan en besloten nog tijdens de drukste jaren het portfolio van diensten uit te breiden. Er werd een corporate finance tak toegevoegd aan het kantoor, terwijl een andere tak zich meer ging richten op rendementsverbetering, veelal in opdracht van investeerders en participatiemaatschappijen. Vaak ook kwamen de opdrachten voort uit een langdurige betrokkenheid bij ondernemingen die na een restructuring-traject weer floreerden. De hands-on mentaliteit van Hak en haar partners onderscheidde Kruger hierbij van andere consultants.

Managing Partner

Ook in eigen huis bleken Jantine Hak en Kruger de juiste beslissingen te maken; de dienstenuitbreiding bleek succesvol en Kruger kon ook na de crisis blijven groeien. De klanten groeiden mee met het bedrijf. Kruger adviseert MKB-ondernemingen van 20-2000 man personeel, waarbij Hak veelvuldig betrokken is bij projecten van grotere omvang. Haar achtergrond als RA leent zich bij uitstek voor het adviseren van projectmatige ondernemingen in onder andere de bouw, installatietechniek en productiebedrijven. Ook de staalbouw mag op haar warme belangstelling rekenen.
Anno 2010 is Jantine Hak benoemd tot managing partner van Kruger, doceert zij op het gebied van corporate recovery en geeft zij jaarlijks meermaals college aan de Erasmus Universiteit. Ook is zij lid van het bestuur van het EACTP, een onafhankelijke, Europese organisatie die het allereerste Europees accreditatieprogramma voor professionals in het Turnaround-vak heeft opgezet en streeft naar het bevorderen van hoge normen in advisering en turnaround management. De klant blijft echter altijd voorop staan bij Hak; haar passie ligt bij de snelheid, het werken met cijfers en de mogelijkheid om ondernemers te kunnen helpen met goed advies.

Als specialist, en managing-partner van de marktleider op het gebied van corporate recovery in Nederland mag Jantine Hak met recht een leading professional genoemd worden.

* Deze Leading Professional is aan de redactie aangeraden door Marcel Windt