Jaap Gillis

Jaap Gillis

Jaap Gillis werd in 1954 geboren. Gillis is Chief Executive Officer (CEO) van Bouwfonds Real Estate Investment Management (BIM). Daarnaast is hij onder meer lid van de hoofddirectie van Rabo Vastgoedgroep.

Opleidingen

Na het verlaten van het Revius Lyceum in Doorn ging Jaap Gillis Business Administration studeren aan de Hoge Economische School (HES) in Utrecht. Hier behaalde hij in 1976 zijn bachelor diploma. In de jaren daarna behaalde Gillis diploma’s als real estate broker en marketing manager aan het institute for social & business sciences. Tevens behaalde Gillis in 1991 zijn MBA aan de TiasNimbas Business school in Engeland. Aan de INSEAD volgde hij enkele jaren later het  management programma. In 2010 heeft Gillis nog een programma voor ‘supervisory board members’ gevolgd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Carrière

Na het behalen van zijn bachelor diploma in 1976 ging Gillis aan de slag bij Wilma Construction Development and Investment Company. Hier vervulde hij onder andere de functie Head of Research. Na vijf jaar vertrok hij naar New York om daar de rol van Vice President Marketing voor het bedrijf te vervullen. In 1987 ging Gillis werken bij de Maatschappij voor Bedrijfsobjecten (MBO); tegenwoordig onderdeel van ING Real Estate, zijn latere werkgever. Gillis was hier onder andere hoofd commerciële zaken, plaatsvervangend directeur en directeur vastgoedontwikkeling. In 1995 werd Gillis directielid bij ING Real Estate International en het jaar daarop werd hij benoemd tot directievoorzitter. Hier ging hij in 2000 weg om bij Amstelland/MDC (later AM) toe te treden tot de raad van bestuur. Deze functie heeft hij vervuld tot hij in 2006 de overstap maakte naar Redevco BV om hier Chief Operating Officer (COO) te worden. In 2012 ging Gillis bij Bouwfonds Real Estate Investment Management (Bouwfonds BIM) aan de slag als CFO. In dit jaar ging Gillis tevens aan de slag als lid van de hoofddirectie van Rabo Vastgoedgroep. Deze functies vervuld Gillis op moment van schrijven nog steeds.

Onderscheidingen

Sinds de Duurzame 50 Vastgoed NL verkiezing drie jaar geleden in het leven geroepen is, heeft Jaap Gillis elk jaar minstens in de top 10 gestaan. De Duurzame 50 Vastgoed NL is bedacht door Stichting Dutch Green Building Council en Kennisplatform Duurzaam Gebouwd. In 2007 heeft Gillis de Vastgoedmarkt award in de categorie real estate personality of the year gewonnen. Deze award wordt elk jaar uitgereikt aan de persoon die zich het afgelopen jaar op een positieve manier in de commerciële vastgoedbranche heeft geprofileerd.

Nevenactiviteiten

Gillis heeft diverse nevenfuncties, onder meer in enkele belangenorganisaties. Hij is voorzitter van de Dutch Green Building Council en was tot voor kort bestuurslid van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland (IVBN). Hij is ook lid van de Europese Adviesraad van de International Council of Shopping Centers (ICSC), vicevoorzitter van het Urban Land Institute in Nederland.

* Deze Leading Professional is door de redactie geselecteerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *